Webbhotell

Konsumenten vägledande tips för webbhotell

Om du äger en webbplats, behöver du definitivt ett bra webbhotell av uppenbara skäl. I själva verket många experter är överens om att ett bra webbhotell är bland de viktigaste bidragsgivarna av en framgångsrik webbplats. Bara några minuter av driftstopp kan anställa förödelse. Om du menar allvar med framgången för din webbplats, måste du välja klokt när det gäller webbhotell. Här är några av de riktlinjer som du kanske vill tänka på:

Fångsten av gratis domäner

Om du söker på webben idag, finns det många värdar erbjuder gratis hosting. Även om detta kanske låter tilltalande, måste du ställa dig själv några allvarliga frågor innan du går till en sådan en affär. Till exempel vem som äger domänen? Även om domänen kan vara gratis, kommer att värd behålla äganderätten. Detta innebär, att några år senare när webbplatsen lyckas, du kommer att behöva köpa tillbaka domänen på en rejäl pris eller sticka med det för alltid.

Undersöka bandbredd och diskutrymme utrymme benämner

När du letar en lämplig webbhotell, ignorera de flesta människor ofta bandbredd och hårddiskutrymme, särskilt när det gäller en delad domän. Bara för att du väljer innebär inte en gratis, delad server inte ska du titta på värdens kapacitet. Till exempel, om din webbplats blir populära övernattning; kommer värdföretaget kunna ge extra bandbredd och diskutrymme som du behöver till ett rimligt pris?

Det finns inget sådant som obegränsad lagring

En av de viktigaste saker som webbvärdar använder för att locka konsumenter erbjuder obegränsad lagring. Det finns dock inget sådant som obegränsad lagring. Om du har undersökt användarvillkor för din värd, då är du säkert medvetna om detta faktum. Sammanfattningsvis, i avsnittet Server/CPU-användning, villkoren för tillståndet för tjänsten att om du överstiger en viss lagring, du kommer att ha brutit mot villkoren i ditt avtal och därmed ansvarig för uppsägning.

Har din egen säkerhetskopia

Naturligtvis garantera många värdar idag att skydda dina data och erbjuda tillförlitlig säkerhetskopiering. Medan detta kan vara sant för några av företag, är det alltid klokt att göra en egen backup speciellt om du är på en delad server. Gör din egen backup innebär att ha en off-site backup, så att även om servern krossar, dina data förblir intakt. En bonus tips är att du ska undvika ett långsiktigt avtal med ett webbhotell; inte om du litar på dem.