Webbhotell

Nackdelar med dedikerad server hosting-lösningar

Dedikerade servrar är mycket väl känt av alla de människor som är associerade med internet och speciellt de webbhotell branschen. Många av oss är medvetna om fördelarna med de dedikerade servrarna, men som det finns fördelar med något finns det vissa nackdelar också. Dedikerade servrar faktiskt har inte så kallade nackdelar som den större som är den viktigaste är kostnaden för den dedikerade servern. Som dedikerad server tillhör en kund och det finns inga andra kontohavaren, ges hela kostnaden för servern som klienten.

I en delad server som det finns ett antal användare eller klienter som använder samma server hela kostnaden för servern fördelas mellan dem enligt de planer som de har valt för användningen av servern alla. Som kostnaden blir utdelat det mycket mer minskar och det blir överkomligt för alla kontoinnehavare av servern för att betala för servern. Men som dedicerad server och alla resurser av servern används av en klient har han betala hela kostnaden för servern.

Kostnaden för servern är också hög eftersom servern fysiskt finns. Servern kostar ursprungligen ett hundratals pounds och det faktum att den leverantör som tillhandahåller du servern har att göra upp hela beloppet av server i en kort tid och så har han hålla kostnaden hög så att han kan göra det så snart som möjligt. Kostnaden för data center underhåll är ganska hög så datacenter är försedda med en bra säkerhet, elförsörjning och ingenjörer 24 × 7 x 365 dagar. Så självklart tas kostnaderna för alla dessa tjänster från de klienter som använder servrar i datacentret. Inte bara detta, kostnaden för bandbredd och rackspace som har fyllts tas också från klienten.

Ditt webbhotell spelar en viktig roll för att avgöra kostnaden för din server. Kostnaden för servern bestäms av ditt webbhotell som han vill också tjäna vinst när han ger dig med servern. Förhållandet mellan webbhotell och datacenter är också viktigt eftersom datacentret ger servern till spindelväv värd som ger dig servern, som webbhotell tillhandahåller tjänsten webbhotell kommer att debitera dig som de vill behålla en vinst från din server men på samma gång servern måste hållas i datacentret så att den är ansluten till internet.