Webbhotell

Några fakta som rör återförsäljare värd

Det finns tre olika kategorier av hosting-tjänster och dessa är delad hosting, reseller hosting, och dedikerad hosting. Delad hosting är oftast den vanligaste, där du betalar en årlig eller månatlig avgift till ditt webbhotell i stället för en förutbestämd mängd serverutrymme och bandbredd, med några extra funktioner, som stöd för PHP och CGI. I dedikerad hosting, är en hel server hyrs ut till en viss klient, som de har full kontroll. När ett webbhotell bara börjat, skulle det dock inte ha huvudstaden för en egen server eller tid som krävs för korrekt underhåll av samma. Företag som erbjuder hosting-tjänster under sådana situationer skulle kunna erbjuda återförsäljare spolning paket, där webbhotellet inte skulle behöva köpa eller hyra sina egna servrar.

Så, vad exakt är reseller hosting?

I denna typ av hosting är skulle en spindelväv värd köpa en bulk plan från webbhotellet. Det skulle sedan sub dela upp planen i små kategorier och sedan sälja samma till enskilda användare. Personer intresserade av att starta egen hosting reseller business kan uppbringa storskaliga hosting paket tillsammans med förmågan att värd bulk domännamn. De kan sedan utforma sätt att tillhandahålla paket och planer till enskilda kunder, utan att behöva gå in på detaljerna i äga, förvalta och underhålla sina egna servrar.

Servern skulle köras och förvaltas av återförsäljningsföretaget och webbhotell kan gå vidare och hävda servrarna som deras, även när de inte har full tillgång till samma. Webbhotell kan begära återförsäljning företagen att installera moduler för att köra skript och de flesta återförsäljare värdar skulle gärna uppfylla begäran.

De flesta enskilda webbplatsägare och även affärsanvändare behöver relativt små mängder utrymme och bandbredd och det skulle inte betala för dem att gå direkt till återförsäljning företagen. I allmänhet en återförsäljare konto levereras med en stor mängd bandbredd och utrymme och det är betydligt stor för att användas av en enda webbplats. Webbhotell på deras del dela upp de stora bitar i mindre enheter för att gå med behoven hos enskilda webbplatsägare.

Vissa webbhotell erbjuder också omärkta reseller hosting planer där tjänsterna som erbjuds i ett sätt att göra webbhotell visas obefintlig. Värdar använder en tvetydig domän för deras primära servrar och Använd inte deras företagsnamn eller varumärke. Återförsäljare av hosting-tjänster kan berätta sina kunder och klienter att servern och de tillhörande domänerna hör till dem, vilket skapar ett bättre intryck på kunderna av återförsäljarna.

Återförsäljare hostingtjänster används av enskilda företagare och även ganska några webbhotell företag som sälja bandbredd och server utrymme för att skapa ett utrymme för sig själva i webbhotell branschen. Allt de behöver göra är att betala en rimlig månadskostnad och de kan komma igång. De vill inte heller att arbeta runt bekymmer gäller korrekt och effektiv hantering av servrar, underhåll av servrar och hantera datacenter. Nya och små webbhotell kan använda denna typ av hosting innan examen till sina egna Semi-dedikerade eller dedikerade servrar.