Webbhotell

Vad är web hosting-tjänster och varför är de viktiga?

Till viss del, kan man i princip säga att ett webbhotell är bara en av många olika typer av internet-tjänst just nu tillgänglig, vilket gör det möjligt för privatpersoner och företag att ha en online-närvaro. Servicenivån kan dock variera kraftigt. I sin enklaste form, vi skulle titta på värdskapet för saker som webbsida, och som kan förväntas, detta bara skulle kräva en mycket grundläggande nivå av bearbetning. I själva verket erbjuder många Internetleverantörer denna typ av webbhotell till sina abonnenter gratis. Denna lösning är emellertid inte lämpligt att spolning av hemsidor till företag, som i jämförelse kan vara ganska dyrt.

Webbsida värd är vanligtvis perfekt för personligt bruk, men om du behöver en hel webbplats värd, då du kommer att behöva titta på en mer avancerad form av paketet. Det bör omfatta databas stöd och också en plattform för att till exempel förbättra program som Java och PHP. Utan dessa funktioner, kommer inte kunder att kunna skriva skript för saker som innehållshantering; webbplats forum och etc. Beroende på dina behov behöver du även en kontrollpanel för att installera skript och för att hantera webbservern. Slutligen, du behöver nästan säkert andra moduler som e-post. Det är värt besväret med tanke på att vissa web hosting tjänster endast värd specifika tjänster som e-handel, och medan vem som helst kan använda dessa, de är mest gynnad av de som föredrar att lägga ut en del av sin nätverksinfrastruktur.

Tillförlitligheten hos ett webbhotell bestäms vanligtvis av mängden driftstopp erfarna. Med andra ord, under loppet av ett år blir hur ofta din webbplats otillgänglig på grund av webbhotell problem. Hur lång tid ett system har varit online för är inte en tillförlitlig indikator. Kom ihåg att många internet-baserade företag förlitar sig på en permanent Internetanslutning. I denna typ av scenario, kan man använda en dator som en webbplats värd. När allt detta är ett billigt alternativ, men den uppenbara nackdelen är att billiga eller gratis alternativ är alltid begränsad, och alla av dem saknar många av de funktioner du kan förvänta dig från en betalas webbhotell.

Delad webbhotell

Om du väljer delad webbhotell, skulle din webbplats dela en server med ett visst antal av andra webbplatser. Fördelarna med detta slags tillvägagångssätt skulle vara att flera olika platser har möjlighet att dela en gemensam pool av resurser, inklusive tillgängliga CPU; RAM, och etc.

Återförsäljare webbhotell

Vissa människor köper ett webbhotell paket och sedan gå vidare och hyra ut till en "tredje part", i huvudsak att göra dem webbhotell. I detta fall skulle de flesta aspekter av tjänsten vara identisk med den som erbjuds av den förälder som webbhotell, även om vissa återförsäljare föredrar att behålla kontrollen över vissa aspekter såsom mekaniska och/eller teknisk support.

Home Server

Som termen antyder, är en home server i huvudsak en enda värd maskin installerat i ett hem. Antalet platser som kan vara värd kommer oundvikligen beror av flera faktorer, och för det mesta, den typiska hem servern kan användas med någon konsument-grade bredbandsanslutning till internet.

Med så många gratis webbhotell alternativ som finns idag, är många människor ovilliga att överväga att använda en betalas webbhotell. Som har sagts men, är betald hosting-tjänster inte gratis eftersom de ger mycket mer funktioner, varav många är avgörande för företag. Dessa dagar är det viktigare än någonsin att fullt ut förstå vad dina exakta krav innan beslut fattas. För närvarande Linux-baserade webbhotell är den vanligaste typen, men kunder har ju andra alternativ, inklusive PHP och Perl.