Webbhotell

Dedikerad server hosting är ett bättre val?

Idag, när informationen är allt från personliga chattar till E-Commerce ventures, behöver vi perfekt designade och utvecklade webbplatser och smidig leverans av all information. Ökad användning av handhållna enheter visar tydligt att information är nu ett behov av folket och inte en intellektuell fetisch. Detta är den grundläggande orsaken till kravet på en välskött server, helst en dedikerad en som skulle se efter våra webbplatser med omsorg och aktsamhet så att vi kan tillgodose behoven hos våra användare.

En dedikerad server är en server som är konstruerat och installerat för en viss klient så att klienten och användare kan njuta av exklusiva täckning och kontinuerligt arbete-flöde. En dedikerad server kan hyras från ett webbhotell företag av en web publisher som har fått en hemsida oavsett vilket syfte som helst. Den är utformad enligt specifikationen av klienten och det inkluderar en webbserver, en internet-anslutning och nödvändiga och relaterad programvara.

En dedikerad server är installerat i leverantörens plats, oftast i Web Hosting företagets plats och klienten distans är ansluten till denna huvudsakliga server. Här, i en låg mannens ord är dedicerad server en dator installerad på leverantörens plats ansluten till en annan dator på klientens plats att lagra och behålla all information som webbplatsen klient. Det huvudsakliga målet är att minska den interna underhållskostnaden för en klient som egen server behöver en hel del saker som routrar, security system ram, internet-anslutningar etc som har löpande kostnader för en klient. Det är helt enkelt en outsourcing av kundens hosting och nätverk behöver. I grund och botten är det en hyra system som tillåter en klient att använda en särskild dator eller klienten kan ha ett alternativ från en matris av flera system. Det kan vara en lösning för att installera kundens server i det webbhotell premiss, heter colocation enligt terminologin.

En dedikerad server erbjuder en viss mängd minne som begås till klienten, bandbredd och hårddisk minne. Bandbredd innebär vanligtvis slutprodukt datamängden i gigabyte. Servern kommer med domännamnstjänsten, fil överföringsprotokoll och e-postkonton. Det innebär att det är en vinn-vinn paket för en hemsida om hosting, dataöverföring och dataunderhåll och tar back-ups på ett mer kostnadseffektivt sätt där en webbplats inte behöver ta belägenhet för dess interna krångel för att underhålla servern.

En dedikerad server kan vara av två typer, hanterad och ohanterad. Hanterade servrar underhålls mestadels av den värd sidan. Även om tjänsten varierar från leverantör till leverantör men en är standard servicenivå alltid tillgänglig från leverantörens sida. Å andra sidan, underhålls de unmanaged dedikerade servrarna av användarna och inte av den leverantör sidan.

Dedikerad hosting är alltid kostsamt än delad hosting och det tar en massa tid när det gäller coping med fel. Men dedicerad server ger mer kontroll, säkerhet och exklusivitet för en webbplats.