Webbhotell

Fördelarna med samlokalisering hosting

Samlokalisering värd är ett alternativ till konventionella hosting alternativ där ett litet företag placerar sin server i någon annans rack, dela bandbredd med dem. Det är den idealiska lösningen för mindre till medelstora företag som vill njuta av funktioner i en stor IT-avdelning utan kostnader. Colocation hosting kostar mindre än att betala för en jämförbar mängd bandbredd till den egna platsen i näringslivet men mer än typisk webbhotell. Du kan antingen placera din egen server utrustning i providerns rack eller du kan hyra en server från colocation leverantören tillhandahåller en IP, bandbredd och ström till servern.

Det finns många fördelar till samlokalisering hosting, den största som är kostnaden för bandbredd. Samlokalisering värd kommer med högre bandbredd hastigheter och bättre redundans för nätverksanslutningar till samma kostnad en begränsad bandbredd business klass DSL-linje. Det är en stor fördel, speciellt för små företag som kämpar ständigt för att övervinna ekonomins olika och ofta ekonomiska umbäranden.

Förutom överkomliga priser innebär colocation hosting faciliteter med bättre strömavbrott skydd, vilket är mycket viktigt särskilt under långvariga strömavbrott. Många småföretag har en generator för att hjälpa dem men det är oftast för små för att stödja den server som kör hela hela situationen. Colocation anläggningar har generatorer och reservkraft nödvändigt att erbjuda tillräckligt skydd mot denna typ av driftstopp situation.

Det faktum att verksamheten i princip äger server maskinen i en samlokalisering hosting arrangemang kommer med fördelen av bekvämlighet där verksamheten inte har att vänta för leverantören att uppgradera maskinen. Detsamma gäller för serverprogramvaran. Hosting är också en bra idé för att överföra det erbjuder. I grunden finns det ingen anledning att betala för en andra rad när det är dags för företaget att flytta till en annan plats. Servern kommer upp och kör hela tiden utan några avbrott och tillhörande komplikationer som normalt inträffar när flyttade till en annan plats.

Samlokalisering värd är också bra på grund av säkrade miljön där servern lagras och underhålls. Som det är leverantörens verksamhet, finns det en stor tonvikt på skydd och säkerhet. Förutom en säker miljö erbjuder många webbhotell även möjligheten att hantera och underhålla din server mot en extra avgift. Med tanke på hur mycket det kostar för att ha en permanent IT-team, är denna tjänst mycket användbart för de flesta mindre företag. Även när du arbetar med en IT-leverantör och ditt kontor är långt ifrån dem, kommer du fortfarande uppleva en viss driftstopp, vilket dramatiskt minskar med samlokalisering hosting.