Webbhotell

Vad du behöver veta om delad webbhotell planer och driftstopp

När man tittar på hosting alternativ för din webbplats, kan du gå med delad hosting eller du kan gå med dedikerad hosting. Skillnaden är att när du väljer en delad hosting plan, du delar den server som din webbplats är värd på med andra webbplatser. När du går med en dedikerad hosting plan, är din webbplats den enda plats på servern. Medan delad hosting är ett kostnadseffektivt alternativ för nystartade företag och småföretag webbplatser, finns det några saker du behöver vara medveten om när det gäller delad hosting planer och driftstopp.

1. Andra webbplatser kan påverka webbplatsens prestanda

När du väljer en delad hosting plan, är det viktigt att komma ihåg att de andra webbplatser som finns på servern kan påverka prestanda för din egen webbplats. Eftersom sever delas, delas också servrar som är värdar resurser. Detta innebär att din användning av delade hosting resurser kan inverka på andra webbplatser som finns på servern, och Resursanvändning på dessa webbplatser kan påverka din webbplats också. Om du använder en delad hosting plan, kommer att du behöva hålla ett öga på ändringar i utförandet av din webbplats. En kvalitet webbplats övervakning service kan varna dig om det finns ändringar till din sajts prestanda brist på tillgängliga resurser på servern.

2. Planerade drifttid ingår inte i upptid nummer

När du handlar för ett webbhotell, är chansen att titta på drifttiden siffror som utlovas av hosting ger. När det gäller annonserade upptid nummer, du måste förstå att planerade driftstopp, såsom underhåll, ingår inte i dessa siffror. När deras upptid procentsatsen beräknas ett webbhotell, med inte de driftstopp orsakade av planerade driftstopp. Detta innebär att den 99,8 eller 99.9 procent upptid du utlovas är faktiskt 99,8 eller 99,9 procent minus några planerade driftstopp.

3. En liten andel kan göra stor skillnad

När shopping för ett webbhotell för din webbplats, kanske du tror att det finns inte mycket av en skillnad mellan en tjänst som erbjuder 99,8 procent och en tjänst som erbjuder 99,8 procent upptid. Sanningen är att skillnaden är ganska betydande. Även siffrorna kan se mycket nära, driftstopp är associerad med en 99,8 procent upptid är dubbel som en 99.9 procent upptid skattesats. Till exempel betyder en upptid andelen 99,9 procent nästan 9 timmars nertid per år, medan en upptid andelen 99,9 procent betyder mer än 17 timmars nertid per år. Det är därför det är viktigt att du har en kvalitet webbplats monitor på plats. Bildskärmen webbplats kan informera dig om exakt hur mycket driftstopp webbplatsen upplever i verkliga timmar så kan du göra en hosting förändring vid behov.

Fel webbhotellet kan motsvara onödiga driftstopp

Oavsett om du letar efter en ny hemsida värd eller helt enkelt undrar huruvida värden du använder verkligen ger din webbplats med upptid och tillgänglighet som du behöver, är en kvalitet webbplats övervakning service nyckeln. Medan hosting-tjänster kan lovar en viss nivå av upptid, kan det vara omöjligt att säga huruvida du faktiskt får servicenivån som du betalar för utan övervakning av din webbplats. Detta gäller särskilt för delad hosting planer, där de andra webbplatser som finns på servern kan faktiskt påverka prestanda och upptid på din egen webbplats.