Webbhotell

För- och nackdelar med att använda moln hosting

Cloud computing har varit bjudet som svaret på problem med att hålla både mjukvara och hårdvara på lokala system trim och uppdaterade. Och även om det har många fördelar, som gör det möjligt att börja ta tag i branschen i stort, molnberäkning fortfarande har sina belackare. De hävdar att det inte är alltid det bästa svaret på vår dator behöver, särskilt när gäller hosting behandling.

Låt oss ta en titt på argumenten på båda sidor av debatten om fördelarna och nackdelarna med moln hosting teknik.

Proffsen

Tillförlitlighet är en av de viktigaste faktorerna för att välja moln värd. Eftersom resurserna är spridda över flera servrar, kommer inte något enstaka fel få ner din webbplats eller ansökan. Skalbarhet med en moln värd är mycket lättare att få än med traditionella servrar. Extra resurser kan göras tillgängliga på ett ögonblick, träffa någon efterfrågan på chef på och utan dröjsmål. Detta innebär att spikar i användningen inte påverkar användare negativt, vilket är ett alltför vanligt problem med icke-moln-baserade servrar.

Fakturering för moln hosting är jämförbar med ett verktyg som El. du betalar bara för vad du förbrukar. Med en fast ränta plan, kan du ofta få betala för resurser som du aldrig använder. Detta är lämplig för företag som kan uppleva stora förändringar i Resursanvändning, beroende på säsongsbetonade växlingar av deras användarbas. Säkerhetskopiering och återställning är lättare att underhålla på cloud hosting och därför kan vara ett säkrare val att upprätthålla viktiga data.

Nackdelar

Prisstrukturen för moln hosting kan vara ett problem om din webbplats eller ansökan inte är ordentligt optimerad. Eftersom du betalar för det du använder, kan en dåligt fungerande installation hamna kostar dig mer pengar än annars. Även tar moln hosting fortfarande tid att bli mer mainstream jämfört med dess engagerade och delad hosting motsvarigheter. Detta innebär att i vissa fall du kan betala mer för denna typ av tjänst.

Integritet kan vara ett annat bekymmer. Eftersom dina data hanteras annorlunda än en normal värd, är säkerhet och konfidentialitet för data ibland större risk. Detta gör det ännu viktigare att välja en kvalitet värd som har en bra meritlista för att hålla sina kunder data säkra och trygga.

Migrera till en ny leverantör kan vara svårare om du väljer att byta någon gång. Igen, en grundlig check på den bästa leverantören kommer att gå långt för att hjälpa dig att undvika denna typ av problem. En sista potentiella problem som vissa människor har oro över är bristen på kol vänliga moln hosting datacenter. Förhoppningsvis med tiden kommer att fler och fler leverantörer byta till mer gröna lösningar som är bättre för miljön.

Slutsats

Men moln hosting inte är utan fel, för många företag överväger fördelarna det rymmer långt någon negativ. Som tekniken mognar, kan några, om inte alla av dess nackdelar, elimineras, vilket gör det till det perfekta valet för någon organisation stora eller små att vara värd för deras företag närvaro på nätet.