Webbhotell

Jag har beslutat att det är dags för en webbplats, var börjar jag?

Det verkar som vi nu lever i en värld där varje människa och hans hund har en hemsida. Om det är för deras verksamhet, favorithobby, lokala bok grupp eller helt enkelt ladda upp otaliga bilder av deras katt, du kan lätt hamna som jag kommer att köra nedan, tillsammans med användbara tips om hur man undviker dem.

1. Kontrollera att du äger ditt domännamn

Nu detta kan tyckas verkligen självklart men det är fantastiskt hur många människor, och även företag, inte äger sina domännamn. För mig är detta den enda största misstag du kan göra när du konfigurerar en webbplats. Varför? Eftersom helt enkelt vem namn anges som registranten är ägare av domänen, bara för att det är pekar till din webbplats gör det inte din.

Om en familjemedlem, vän, arbetskamrat eller ett webbhotell design/företag erbjuder sig att registrera domänen för din räkning se till är det att vara registrerat i ditt namn, med dina kontaktuppgifter. Be om skriftligt bevis på att detta har gjorts i fall du skulle behöva gå till domstol - ja det kan få detta allvarliga. För sinnesro kan du kontrollera vem som äger en domän genom att leta upp WHOIS poster online gratis. Det finns många webbplatser som erbjuder denna tjänst inklusive Nominet UK, the.uk domännamnregistret i Förenade kungariket.

Det säkraste alternativet är att registrera domänen själv. A.co.uk domän kan bli din från så lite som ÂŁ3.49 per år och tar mindre än 10 minuter att registrera. Tro mig, du kommer vara glad att du gjorde.

2. Forskning ditt webbhotell innan du registrerar dig

Det är så lätt att fastna i spänningen av att inrätta din webbplats som du registrerar dig med det första webbhotell som kommer din väg, oftast samma företag där du köpte ditt domännamn från. Men säkert detta spelar ingen roll eftersom de är alla samma rätt?

Fel!

Webbplatshotell leverantörer, som mobiltelefon företag, försäkringsgivare och energileverantörer är alla olika. Visst alla har samma grundläggande produkten eller tjänsten, men det är hur de erbjuder det som är nyckeln till att göra ditt val av som att gå med.

Företaget du väljer kommer oftast hittas i svar på tre frågor - hur mycket tar de betalt? Vad kan de erbjuda mig? Jag tas omhand? Det är upp till dig att avgöra vilka av dessa svar är viktigast för dig.

Så var du ska börja?

En Google-sökning för "bästa brittiska webbplatsen webbhotell" är en bra utgångspunkt; läsa recensioner, åsikter och erfarenheter av andra och ta del av alla företag som regelbundet förekommer, både bra och dåliga, och skälen varför.

När du är nöjd har du en lista över företag värt att undersöka vidare, skulle jag rekommendera minst tre, nästa steg är att ta reda på vad var och en har att erbjuda och hur mycket det kommer att kosta. Vilket leder oss till...

3. Att välja rätt hosting paket för dina behov

Trålning genom de olika webbhotell paket som erbjuds kan vara en långtråkig, och ibland förvirrande process, som leverantörer bombardera dig med till synes oändliga listor över funktionerna du får när du registrerar dig. Därför är det bra att veta vad du vill från din webbplats innan du ser vad som erbjuds. Till exempel:

Ska du behöver lagra en massa stora filer?

Om du vill ladda upp en massa stora foton eller video-filer, se till att du får tillräckligt webbutrymme att hantera detta.

Vill du ha en Wordpress blogg?

Kontrollera att paketen erbjuds antingen stödja Wordpress eller matcha de tekniska minimikrav att köra den. Om detta inte är uppenbart att du sedan be, ger det också dig en god chans att testa deras kundsupport.

Kommer du skicka och ta emot en massa e-post?

Om så måste du kontrollera storleken på postlådorna du kommer att få, rekommenderas ett minimum på 1GB per brevlåda. Det är fantastiskt hur snabbt de fyller upp och du vill inte spendera all din tid rensa ut oönskade e-postmeddelanden.

Och slutligen, bli inte frestad i att registrera dig för mer än du verkligen behöver. Att få obegränsat webhotell, postlådor och databaser för bara ÂŁ9.99 per månad låter fantastiskt, men är du faktiskt kommer för att använda allt detta? Chanserna är finns ett paket som är tillgängliga som kommer att erbjuda dig allt du behöver och mer för halva det priset.