Webbhotell

Moln hosting: fortfarande snubblande över molnen

Cloud computing är precis runt hörnet; Vissa kanske hävdar att det redan är här, och det har varit med oss ett tag (tror Google). Även om en förfallande teknik, omges moln hosting fortfarande med en hel del hype. Kunder är, på ett sätt, fortfarande snubblande över "moln".

Olika moln webbhotell företag erbjuder olika cloud service plattformar, byggt på olika cloud computing technologies. Vad alla dessa har gemensamt är att de ska inte bara posera som det senaste modeordet i ett marknadsföringsbudskap, men erbjuder en bättre lösning för kunden webbhotell behov. Så, vad är fördelarna med moln hosting över delad eller dedikerad hosting-lösningar?

Tanken bakom moln hosting är att debitera kunden för de resurser som de faktiskt använder, vilket möjliggör en ökad kostnadskontroll. Det finns ingen underutnyttjade bandbredd. En kund betalar inte för ett fast belopp på server bandbredd i förväg, oberoende av mängden trafik får han, som var fallet tidigare. När hosting i molnet, en stegring i serverbelastning ökar kostnaderna och en droppe minskar kostnaden.

Det är motsägelsefullt att detta faktiskt gör hosting i molnet en bättre lösning för större webbplatser. Samtidigt som priserna har sjunkit under de senaste åren, är cloud hosting fortfarande utom räckhåll för många småföretag. För nu, det är ett billigare och enklare alternativ för webbplatser med tung trafik eftersom de don' har faktor i plötslig trafik ökningar, som de skulle ha i förflutnan. När du är värd dina data i molnet, är ett webbhotell enda som är ansvarig för serverinfrastrukturen.

Det finns ingen mer server kraschar, och stilleståndstider är sällan upplevt. I fallet går att en server ner, de andra fortsätta att fungera så finns det nästan inga driftstopp. Servrar i molnet använder lastbalansering teknik och har hårdvara uppdateringar görs kontinuerligt. Fördelarna att moln hosting har att erbjuda kan - paradoxalt nog - Visa sig också vara dess största sårbarhet!

Säkerhet är fortfarande kunderna ofta oro. Det var sagt, över och igen, att data lagras säkert på servrar i data centrerar fungerande säkerhetsåtgärder. Men är oron för säkerheten för kundens data när du delar deras hårdvara med andra användare legitima. Dessutom var exakt är deras uppgifter? Kunderna har förlorat kontrollen över sina uppgifter som kan vara förvirrande för många fysiska plats.