Webbhotell

Viktiga funktioner att titta för att välja ett webbhotell

Vilka är några av de saker som du bör titta efter när du väljer ett webbhotell? Du behöver bara hitta en som uppfyller dina behov inom flera områden. Nedan kommer jag att beskriva några av de viktigaste områdena för att utvärdera ett bra webbhotell och hur du kan avgöra vad du behöver för dina tjänster.

Mängden lagringsutrymme

När du väljer ditt webbhotell, en av din primära oro kommer naturligtvis att vara "hur mycket data kan jag lagra?" För de flesta små och medelstora webbplatser hittar du flera gigabyte att gott om förvaring. Vissa värdar kan erbjuda "obegränsade lagring": varning emptor! Om du läser finstilt (vanligtvis villkor och tjänster) hittar du att det är obegränsad tills du går över den "normala webbplatsanvändning." Om du tror du kan vara nära eller över vilken "normal" är, se till att du vet vad du kan använda innan du köper... eller gå med en värd sätter som tydliga gränser.

Förutsätt inte att obegränsad är bättre än en begränsad mängd utrymme. Det finns alltid kompromisser. Fastställa kostnaderna för extra utrymme så att du kan expandera när du behöver.

Bandbredd

Bandbredd är mängden data som din webbplats kan skicka till kunder under en viss tidsperiod. Vissa webbhotell erbjuder obegränsad bandbredd, medan andra tar ut olika priser för det belopp som du använder. Se till att du vet vad kommer att hända om din webbplats går över den tilldelade bandbredden, och att du har tillräckligt för att stödja de människor som tittar på din webbplats.

Tillförlitlighet och snabb tillgång

Inte bara bör webbhotell vara tillförlitlig och snabb, det bör garantera dess drifttid (den tid när det är funktionellt). Leta efter en minsta upptid på 99%. I själva verket även 99% är faktiskt för lågt - det egentligen borde vara 99,5% eller högre. Värden bör ge någon form av bidrag (t.ex proportionellt beräknad återbetalning eller rabatt) om det sjunker under den siffran. Observera dock att garantier är ofta svårt att genomdriva från din slut - särskilt om värd förnekar att det fanns några driftstopp. Utan denna garanti måste dock den spindelväv värden lite incitament att se till att dess servrar körs hela tiden.

Flera domänvärdtjänst och underdomäner

För dem som funderar på att sälja webb utrymme eller att ha flera domäner eller underdomäner värd i ditt konto, du ska titta för att se om de ger detta, och beloppet som de tar betalt för det (och om det är en engångs- eller månatlig avgift, etc).

Databas stöd

Nu för tiden, även små webbplatser verkar ha en databas på baksidan slutet. Ska du se till att du kan använda vilken typ av databas du är bekväm med. De flesta värdar erbjuda idag MySQL; Det är förmodligen tillräckligt för de flesta, men om du föredrar PostsgreSQL, Oracle, SQL Server eller en annan smak, nöj dig inte något mindre. Kom ihåg, om de inte är reklam det, de förmodligen inte erbjuder det!

Teknikersupport

Detta är mycket viktigt: exakt vad din blivande värd erbjuder för teknikersupport: kan du ringa dem? Vid vilka tider? De har en support e-postadress? En biljettsystem? Vad är deras utlovade svarstid? Vad sägs om en chatt? Har de en wiki eller bibliotek med Hjälpartiklar / tutorials? Välj inte en värd tills du vet exakt vilket stöd de erbjuder; du kommer vara glad för det senare, puss!