Webbhotell

Vad ska titta efter i en bra webbhotell

George Orwells Djurfarmen sade att alla djur var lika men några var mer jämlika än andra. Denna fras kan lätt användas för att webbhotell företag. Om du bara titta på funktioner på försäljning sida, kan det vara svårt att skilja mellan de olika webbhotell planerna tillgängliga utan att behöva jämföra mellan företag. Här är några saker att se upp för.

Overselling

Detta är inte unikt för webbhotell företag.

Fullt pris flygbolag säljer ofta fler säten än det finns på ett plan eftersom de inte vet att alla kommer att dyka upp.

Mobiltelefon företag vet att de flesta människor inte kommer att använda alla minuter eller texter som är tillåtna i deras kontrakt.

Och hemsida företag vet att de flesta av deras kunder kommer inte att komma förbi installera några Wordpress webbplatser på mest, istället för att använda gigabyte utrymme som de kunde använda.

Du är osannolikt att berättas på framsidan om huruvida din valda webbplats värd skämmer i overselling men i det lägre prissegmentet av marknaden är det nästan en given.

Detta påverkar inte brukar du för mycket om mottagande skimps på resurser och kör dem nära kapacitet. Om så är fallet, är dina webbplatser benägna att bromsas av faktorer utanför din kontroll och det är nog dags att flytta företag.

Läge

Mycket lik vägsystemet har internet större och mindre vägar.

Generellt, ju närmare din värd är att de större vägarna, din värd desto fortare blir.

Och om din värd är i samma land som de flesta av din webbplats-kunder, som också kommer att resultera i en bättre upplevelse för dina besökare.

Om ditt webbhotell är på en annan kontinent, kommer att detta påverka hur lång tid det tar för att skicka relevanta delar av din webbplats till dina kunder. Så är det värt att se till att din valda värden ligger i den bästa möjliga platsen.

Och om din webbplats växer stora nog att du även kan behöva överväga att använda flera olika webbhotell platser så att du bäst kan tjäna dina kunder. Vilket är en nice problem att ha men en som du bör åtminstone vara medveten om i ditt sinne.

Kundservice och Support

Webbplatser har en irriterande vanan att bryta vid sämsta möjliga tidpunkt. Det är nästan som om de har en inbyggd sensor att säkerställa att detta händer.

Ibland är det något du kan åtgärda genom att kanske ta bort en vandrande Wordpress plugin.

Men andra gånger är det komplicerat mer, vilket är där din värd kundtjänst kommer in.

Du behöver detta för att vara tillgänglig dygnet runt.

Den bästa kundservicen är vanligtvis i form av chatt som innebär detta att du kan bo på chatten tills problemet är löst.

Om din webbplats är viktigt att du får support via telefon också vara användbart. Om så är fallet för dig, är det värt att ta reda på detaljer. Vissa värdar har endast telefon support under kontorstid vardagar. Andra har dygnet runt telefonsupport, men det går till ett callcenter som sedan ordna ett samtal tillbaka om anropet stöd är normal kontorstid. Och andra värdar kommer att sätta deras stöd linje på en telefon betalnummer, även om samtalet görs till följd av ett fel på deras slut snarare än din.

Det är väl värt att kolla den typen av Detaljer innan du ingå ett avtal för ditt webbhotell.