Webbhotell

Webbplats hosting finstilta - var försiktig vad du godkänner!

Nästan varje webbplats du köpa något från på webben har finstilta fäst vid den. Vanligtvis är detta en separat sida som går på forever: Jag tittade på en nyligen som skulle ha tagit 13 sidor att skriva ut. Och typiskt, de flesta människor läst inte det även om de har kryssat i rutan så att säga att de har.

Samband med webbplatshotell, för några år sedan ett spel företag innehåller en klausul som inkluderade du gör dem utnyttja din själ om du valt bort denna klausul. Mycket få människor gjorde det, även om de som gjorde belönades med en rabatt.

Webbplatshotell är en mycket teknisk verksamhet, så det är självklart att det finns en hel del tekniska finstilta.

Som de flesta finstilta på de flesta platser, det är ganska ofarliga och påverkar inte dig om du inte gör något utöver vanligt.

Det är den sista frasen som orsakar mest problem: "något utöver vanligt."

Främst eftersom vad en hosting anser udda är inte vad en normal person skulle nödvändigtvis överväga udda.

Exempelvis begränsar ditt webbplatshotell kontrakt förmodligen saker som försäljning sida hävdade var obegränsad.

De flesta av tiden, detta är inte en fråga men det finns vissa saker som gömd i finstilt som bara bakåt sitt fula huvud när du oavsiktligt bryter mot en gräns som begravdes någonstans djupt i villkoren.

Ett vanligt problem är antalet filer som du kan spara på ditt webbhotell.

För billigare hosting, försäljning sida nästan säkert lovade att du skulle kunna ha obegränsad lagring eller en mycket stor mängd diskutrymme om det inte var fallet.

Vad det tyst glömde att nämna var nog antalet filer som du kan lagra. Detta är inte något som många människor uppmärksamma - vi är vana vid Windows bara lagra filer tills vår hårddisk är full men jag har ännu inte träffat någon som har drabbat 4 miljarder eller så maximalt antal filer som Windows 7 klarar i en mapp eller ens halva det nummer som är Mac maximalt.

En av de mer populära hemsida värdarna har däremot en gräns på 100 000 filer på din komplett webbplats utrymme, varefter det vägrar att ta säkerhetskopior och en kvarts miljon filer som ett absolut maximum. Vilket är typ av nummer som ärr lätt kan nås om du gör som de flesta människor och lagra din e-post på ditt webbhotell.

Som sätter en ny twist på begreppet obegränsad.

E-post är ett annat område där försäljning sida är bedrövligt otillräcklig sak att tro.

De flesta webbhotell försäljning sidor verkligen nämner inte skicka e-postmeddelanden alls. Det är endast när du börja titta på tanken på att skicka ut e-post från ditt webbhotell i stället för att betala ett autosvarare företag som du hittar ute finns vissa begränsningar som begravdes i finstilt.

Dessa är utformade att stoppa skrupelfria spammare använder värdar för att plåga människor med oönskad e-post. Men gränserna är relativt små - ofta mer än 500 e-postmeddelanden i en dag, som är endast 200 mer än antalet texter en typisk tonåring skickar varje dag, och ofta mer än 100 i en timme.

Alla vilket innebär att du måste vara mycket noga med vad du godkänner när du fästing som liten låda som säger du är nöjd med en uppsättning av termer och villkor du har faktiskt aldrig läst.