Webbhotell

Varför ska man välja linux server management

Enkelt uttryckt är serverhantering underhåll av webbservrar. De företag som vill bo i industrin permanent kan inte förbise behovet av Serverhantering. När man har en fullt hanterad server, är webbhotell ansvarig för serverunderhåll. Dock om det inte sköts fullt är sedan organisationen själv ansvarig för att upprätthålla den. Om en person har teknisk expertis då de är bra att gå, annars bör överväga att hyra tjänster av en expert för att underhålla webbplatsen. Det första som en organisation behöver bestämma när du väljer en server är dock huruvida de vill gå för Windows OS eller Linux. Båda har sina för- och nackdelar, men onekligen Linux tros vara de mer tillförlitliga av två.

Här är de vissa fördelar som Linux tillhandahåller för sina användare som ger det en kant över Windows-operativsystemet. Gå igenom dem innan beslut fattas som en att välja.

Utan kostnad:

Detta är kanske en av de största fördelarna med Linux över Fönstren. Det är öppen källkod och därmed kan du få sin kod i public domain. Linux-server måste också, mindre underhåll än Windows. För Windows du behöver spendera en summa till blir det licensierade och licensen måste förnyas då och då.

Hastighet:

Linux är ett operativsystem som mycket snabbt och kan köras på en mycket låg konfigurationsinställning av hårdvara. Samma håller inte sant för Windows.

Även är Linux OS mindre benägna att virusattacker. Så om du letar efter en låg kostnad, hög prestanda, är pålitlig och snabb operativsystemet Linux perfekt för dig. I själva verket, är dessa de viktigaste orsakerna varför företag väljer Linux OS för Serverhantering. Dock bör du förstå att Linux Server Management inte är riktigt så lätt som det låter. Många webbhotell tjänsteleverantörer ger inte denna tjänst eftersom det finns en brist på nödvändiga budgeten, infrastruktur och specialiserade och utbildade personal. Men har du valet att lägga ut arbetet med Linux Server Management till en dedikerad leverantör.

Linux Server Management är det första valet av företag eftersom det är mångsidiga och tillförlitliga. Användargränssnittet för Linux är dock inte något de flesta människor är vana vid. Vad bevisar avgörande här är den tekniska bistånd från ett webbhotell tjänsteleverantör. Medan det är lätt att ställa in en Linux hosting server utan mycket tekniska kunskaper är det svårt att upprätthålla. Det är därför man bör endast välja sådana tjänster från välrenommerade och certifierade leverantörer. När du gör det, kan du ge all din uppmärksamhet att köra ditt företag och lämna alla tekniska grejer till Linux experter. När du väljer sådana tjänster är det en bra idé att inkludera detaljerna till en överenskommelse. Från servern inrättas, kontroll panel installationen, e-postserver konfigurera, etc. till övervakning behov varje punkt bör övervägas. En bör också överväga behoven i verksamheten och bestämmer därmed.