Webbhotell

Är delad hosting sunda affärsmässiga beslut?

Om du utforskar kan hosting alternativ för din nya online business du förväxlas med terminologin. Exempelvis vad "obegränsad hosting" betyder? Se till att du inte ryckas med lockande "obegränsad" Serviceplaner och erbjudanden som innebär en obegränsad tillgång till resurser, lär dig grunderna i vad hosting handlar om. Planera så att du slipper oväntade strömavbrott mitt i en stor produktlansering.

Som så många människor började jag använda en delad hosting plan. Verksamheten växte och trafik ökade under stora kampanjer, upplevde jag dock strömavbrott. Jag bytte från delad hosting till VPS hosting. Låt oss gå vidare med de website hosting grunderna.

Grunderna i Hosting

Din webbplats är värd på en dator. Servern använder diskutrymme för att lagra datafiler och program. Interna och externa nätverk används för att presentera data ut till World Wide Web. Verkligheten är att det finns fysiska begränsningar för både server processorhastighet, mängden data som kan flytta från disk till nätverkskabel och ut till Internet och sedan tillbaka i igen (hosting bandbredd), samt som bricka utrymme (lagring). Här är några punkter för att få en tydligare bild på om en obegränsad plan är vettigt för din online-verksamhet.

Obegränsad påståendet faktiskt innebär att din användning av bandbredd bör ses som obegränsad men inte oändlig. Detta är tre begränsande faktorer.

Det första har nätverket och servern anslutningen begränsad kapacitet. Du kan bara använda utrymme som är tillgängligt, det ökar inte oändligt.

Andra bestämma serverns CPU och minne och input/output lasten hårddisken förmåga att tjäna filer så snabbt är till.

Tredje har telekommunikation nätverk röret gränser också. Om det finns för mycket saker som kommer ner i röret, finns det en flaskhals. Det är då delade resurser börjar bang in i varandra.

Ditt webbhotell fungerar på förutsättningen att din webbplats kommer att konsumera en mycket liten mängd bandbredd och diskutrymme och de arbetar ut en användaren genomsnitt baserat på användning trender. De ger obegränsade planen av bank på det faktum att du inte använder så mycket.

Alla dessa delade tjänster bör nå en punkt där du finns betydande konkurrens om resurser, då hosting varnas att du korsar rimlig användning gränserna. Vid denna punkt, kan din webbplats upphävas förrän du uppgraderar till en ny servicenivå.

Allt kokar ner till en lek med siffror. Ju större antalet konton, mer pengar flödena i för webbhotell. När resurser börjar ta slut, börjar webbplatser mosse ner och blir otillgängliga.

Det smarta är att titta på hur du tänker använda din webbplats. Bloggar som består av mestadels text, kan några bilder och video vara bra med en förrätt hosting plan. Andra med massor av stor fil uppladdningar och nedladdningar kan behöva en dedikerad eller mer robust hosting plan.

Ofta webbhotell som erbjuder obegränsad planer har också begränsningar i form av ljud och video nedladdningar. Dessa filer är resurs hogs och ta upp betydande bandbredd och diskutrymme. Detta utsätter ditt webbhotell till risken för att behöva lägga mer bandbredd och hårddiskutrymme som kostar dem pengar.

Någon måste betala för resurser. Nätverk, servrar och skiva lagring är inte gratis. Webbhotell är betala för det, men fördela kostnaderna över flera konton. Om du har en stor försäljning och trafiken överskrider deras användaren genomsnitt, hittar du din webbplats tas offline. Ja, de kan och kommer att göra detta. Jag har upplevt det.

Idag, jag använda VPS hosting och jag kunna expandera tjänster under kampanjer och sedan återgå till normal storlek efter en försäljning.

Det bästa du kan göra är att be din webbhotell hur de hantera delade resurser och resurskonflikter. Fråga dem hur du vet om den standard "obegränsad" hosting planen är tillfredsställande för dina affärsbehov. Inte bara välja en dyrare plan antingen som nedgradering tjänster kan vara en huvudvärk också.