Webbhotell

Cloud hosting vs traditionella hosting paket

Det har varit mycket surr om moln hosting eller cloud computing. Cloud hosting erbjuder organisationer som ett alternativ till traditionella hosting paket, som delade, VPS och dedikerad hosting. Så hur gör molnberäkning skiljer sig från traditionella hosting paket? I denna artikel kommer du hitta hur moln hosting skiljer sig från dessa traditionella hosting paket.

Begränsade resurser

Traditionella hosting paket begränsa antalet resurser som du får använda eftersom du är inskränkt genom användning av en enda server. Och när du når gränserna för en enda server prestanda för din webbplats är allvarligt komprometterat, därefter leder till saker som din webbplats är ner och köra dina kunder till andra mer tillförlitliga platser; bara för att nämna några. Men till skillnad från traditionella hosting paket cloud använder hosting inte en enda fysisk server. I stället cloud hosting använder virtuella servrar till resurser från ett fysiskt nätverk av servrar för att möta någon efterfrågan det resurser. Med andra ord, det finns ingen gräns på mängden resurser som du kan använda, eftersom du kan använda så mycket eller så lite som du behöver. Och när en server i nätverket går offline, din webbplats kommer inte att påverkas eftersom det kommer att dra resurser från andra servrar i nätverket, att se till att resurserna finns där när du behöver dem.

Delade resurser eller säkerhetsrisker

Generellt när någon talar om molnet, talar de normalt om offentliga molnet. Och likt delad hosting, molnberäkning också delar resurser med flera tusentals kunder och kommer med sin beskärda del av säkerhetsrisker.

I traditionella hosting inställningar, för att komma bort från dela en server är en dedikerad hosting paket rekommenderar. Alternativt, för att få från de säkerhetsrisker som är associerade med en offentliga cloud setup det rekommenderas att du använder en privat eller hybrid cloud computing lösning. I en privat miljö, dina resurser kommer att dras från ditt eget nätverk av fysiska servrar och delas inte med någon annan. Och i en hybrid moln inställning du kan utnyttja både offentliga och privata moln alternativ, vilket ger ditt företag bäst av två världar. Men fallet för några webbhotell paket, moln och traditionella hosting, alla har sin egen säkerhet.

Betala för vad du använder

I traditionella webbhotell paket får du en viss mängd resurser. Om du inte använder alla dessa resurser, har då du betalat för resurser som du inte ens använda. Dock med moln hosting behöva du bara betala för resurserna som du använder. Också kallas en betala per användning modell.

Cloud computing kan vara fördelaktigt för organisationer av alla storlekar, men alla webbhotell paket bör undersökas för att se till att du gör rätt val för ditt företag.