Webbhotell

Användbara verktyg på ubuntu linux att hantera ditt webbhotell konto

Ditt webbhotell konto levereras med en awesome kontrollpanel som gör att du kan göra en hel del aktiviteter online, utan behov av någon programvara på din lokala dator. Detta kan spara mycket tid och ansträngning som krävs för att ladda ner appar och programvara. Det är särskilt användbart när du reser och vill hantera ditt konto eller ladda upp filer och kontrollera e-post. På samma gång utförs vissa funktioner bäst av programvaran installerad på din lokala dator. Den här artikeln innehåller ett par användbara verktyg om du använder en Ubuntu-dator och även hanterar en webbplats.

FTP-klient

Det är viktigt att ha en FTP-klient för att hantera och manipulera filer i ditt konto. FTP-klient kan du använda en säker krypterad anslutning för att ansluta till ditt konto och göra ändringar också. Du kan också ändra filbehörigheter och också göra rekursiva ändringarna automatiskt genom ett grafiskt gränssnitt. Du kan också jämföra kataloger och filer och begränsa bandbredden för nedladdningar eller uppladdningar. Du kan ändra prioriteten för nedladdning av filer och även ange ett kommando som ska köras i slutet av ladda ner kö slutförandet. Kontrollpanelen kommer med en online filhanteraren, men användningar av den filhanteraren är ganska begränsad, till skillnad från en lokal FTP-klient. På Ubuntu rekommenderar vi FileZilla FTP-klient.

E-postklient

E-post är en integrerad del av att ha ett webbhotell och användning av e-post är nästan oundvikligt. Du kan välja att lagra din e-post på servern eller ladda ner dem till din lokala dator. Outlook är en av de e-postklienter som är mycket populär på Windows, men det har inte en version för Windowsoperativsystem. När man reser eller använder en annan dator, kan du alltid använda online Webmail klienten att komma åt din e-post. På Linux rekommenderar vi Thunderbird för att hämta och komma åt din e-post.

Website Copier

Även om du inte kanske alltid kräver detta verktyg, kan en webbplats kopiator eller utvinning verktyg vara ett användbart verktyg för att säkerhetskopiera och felsöka din webbplats. Kopiatorn kommer att kopiera alla filerna och lagra dem lokalt på datorn i samma filstruktur som på servern. Kopiator loggar också ni felkoder och några andra varningar som skulle vara synlig för besökarna på din webbplats. WebHTTrack är den idealiska lösningen på Ubuntu.

Image Editor

Redo dina bilder för webben kan vara en utmanande uppgift, särskilt om du har liten erfarenhet av bildredigering. Alla behöver en grundläggande bildredigering verktyg som kan beskära, pilar och etiketter, ändra storlek på och ändra format på bilder. Några bild redaktör mjukvaran är dyra, men det finns en hel del gratis alternativ som du kan använda på Ubuntu. Vi rekommenderar slutare för grundläggande bildredigering och GIMP för expertanvändare. Många kontrollpaneler kommer nu med en grundläggande bild resizer och cropper, men de är ingen match för omfattande verktyg som slutaren och GIMP.

Terminal Emulator

PuTTY är en fri terminalemulator för avancerade webbhotell användare. Detta innebär att det gör att du kan köra kommandon på ditt webbhotell server via en programvara på din lokala dator. Det kan vara särskilt användbart när du vill köra skript eller kommandon som inte har ett grafiskt gränssnitt eller som kör inte via webbläsaren. PuTTY är också användbar när du vill testa din POP3-, IMAP- och SMTP-anslutningar via telnet.