Webbhotell

Behöver du ta hand om en webbplats webbhotell?

Inrätta en webbplats är blivit lättare dag för dag. Om man betalar för hosting eller köpa en mall eller installera ett CMS, kräver allt nu bara ett par klick. Det finns dock vissa saker som är oundvikliga och måste följas som en uppsättning av bästa praxis för att hålla din hemsida och webbhotell konto i god hälsa. Denna artikel försöker förklara de kostnader som du kan behöva bare utöver ditt webbhotell pris, för att underhålla din webbplats.

Virus och Malware Scan

Att lägga detta till din veckovis underhåll checklista är ett måste. Skanna hela ditt webbhotell konto för virus och malware aktivitet hjälper dig att stoppa en katastrof i tid. Även om merparten av tiden kommer du att se du kontot är ren, ibland, kan i offentliga ladda mappar eller i inkommande postbilagor du märka en utlösare att vara iväg. Rensa upp dessa infektioner hjälper dig att undvika mer underhåll i framtiden. Som de säger "en söm i tid sparar nio."

Resurs användning Check

Vissa värdar kan du se din resursanvändning på delad hosting server och också visa dig hur mycket RAM, CPU och Apache processer ditt konto har använts i de senaste dagarna. Detta kan vara en nyckelfaktor i diagnostisera problem och förstå hur din webbplats presterar under olika förhållanden. Märker oregelbunden beteende på ett tidigt stadium kan undvika en större avbrott av ditt konto. En av våra kunder märkt en stor stegring i CPU-resurser varje kväll. Efter ytterligare undersökning identifierade han ett skenande rsync-skript som orsak. Detta undvikas hans webbplats är strypt eller begränsas av serverprogramvaran. Det är en god praxis att checka resursanvändning minst en gång i 7 dagar.

Säkerhetskopior

Vi behöver inte säga det, men ta regelbundna säkerhetskopior har skadar ingen. Inte bara ska du ta säkerhetskopior för en nödsituation eller driftstopp, men ta säkerhetskopior innan varje ändring till din webbplats tillåter dig att återgå till en säkerhetskopierade version ifall din kod blir skadad eller din programmerare goofs upp. Innan du installerar något nytt eller uppdatera din CMS version ska du ta en säkerhetskopia. Spendera lite pengar på backup kommer att spara hundratals dollar när du verkligen behöver gå tillbaka till en tidigare version av din hemsida. Som en normal praxis, bör du säkerhetskopiera hela ditt konto minst en gång i veckan helst vid lågtrafik. Hämta backup på en fjärrdator.

Uppdateringar

Du kommer bli förvånad över mängden uppdateringar måste du utföra på din webbplats, särskilt om du har en databasdriven CMS. WordPress, Joomla, Drupal och andra liknande CMs system driva ut uppdateringar åtminstone ett par gånger per månad. med auto installer, uppdatering är en bit av kakan och kan göras på några sekunder. Men måste du också förstå konsekvenserna av varje uppdatering på din webbplats kod och anpassningar i systemet. Helst bör du kontrollera om nya uppdateringar varje 2 dagar, så att en kritisk säkerhetsbrist i din web app kan lagas snabbt innan det utnyttjas av hackare eller malware.

Misstänkt aktivitet

Ditt webbhotell Kontrollpanelen kommer definitivt att ha förmåga visar du de aktivitet och felloggar för ditt konto. Dessa kan vara särskilt användbart när du vill diagnosticera ett fel eller förstå din web apps beteende. En ytterligare nytta av stockarna är att upptäcka mönster av misstänkt aktivitet och tidpunkterna för sådant beteende. Loggar kan hjälpa dig att undvika ett stort problem genom att visa mönster för den aktivitet som du verkligen vill veta. Ett perfekt intervall för att kontrollera loggarna skulle vara minst en gång i veckan. Kontrollera besökaren loggar, kan Apache felloggar och några anpassade loggar som din CMS genererar vara till stor hjälp.